Take a look
at the world outside.

siberische grond eekhoorns

Mei 2019
Tilburg, Nederland
Mei 2019
Tilburg, Nederland

Het is een kleine grondeekhoorn met een grijze staart. Over de rug lopen in de lengterichting vijf strepen. Hij wordt 12 tot 17 centimeter lang en 50 tot 120 gram zwaar. De staart is 8 tot 15 centimeter lang.

De Siberische grond eekhoorn is een dagactief dier. Hij eet voornamelijk noten, zaden, knoppen, paddenstoelen, bessen en granen. De Siberische grond eekhoorn legt voedselvoorraden aan voor de winter, bestaande uit noten. Soms is de voorraad groot genoeg voor meer dan 1 winter. Om het overschot voor bederf te behoeden wordt dit in de opvolgende zomer regelmatig buiten in de zon gelegd en `s avonds weer in het hol teruggebracht. De noten verplaatst hij door ze te dragen in zijn wangzakken. Ze worden bejaagd door wezels en slangen, die ze ondergronds kunnen volgen.

De Siberische grond eekhoorn leeft in bosachtige streken met een dichte onderlaag van struiken en klimplanten. Hij komt vooral voor in naaldbossen, maar ook in gemengde bossen, parken en dorpen. Het natuurlijke verspreidingsgebied strekt zich uit van Noord- en Oost-Rusland tot Korea en Japan. De Koreaanse grondeekhoorn is inheems in China, Japan, Kazachstan, Mongolië, Noord-Korea, Rusland en Zuid-Korea. Hier in Nederland is hij ooit uitgebroken uit een dierentuin en heeft hij zich gevestigd in een bos in Tilburg waar hij goed gedeid.

(bron: Wikipedia)

© 2021, Jeroen Arts Fotografie. Alle rechten voorbehouden.
Branded by H.F. Branding.

Volg mij op
Volg mij op

Volg mij op
Volg mij op

© 2021, Jeroen Arts Fotografie. Alle rechten voorbehouden.
Created and developed by 3135 Creative Studio.